Snelheid op Hanzeweg kan niet zomaar van 80 naar 100 kilometer per uur

Algemeen

DRONTEN - De maximum snelheid op de Hanzeweg (N307) kan in de toekomst niet zomaar worden verhoogd van 80 naar 100 kilometer per uur. Dat kan pas als er een zogenaamd ā€˜verkeersbesluitā€™ is genomen. Mocht het zover komen, dan worden ook de omwonenden daarbij betrokken. Eventueel kunnen zij bezwaar en beroep aantekenen. Dit schrijven B en W in antwoord op vragen van de fractie van Leefbaar Dronten.

Er mag momenteel op de Hanzeweg maximaal 80 kilometer per uur worden gereden. Dat blijft hetzelfde na de renovatie van het knooppunt Roggebot. Op het grondgebied van de provincie Overijssel mag dan 100 worden gereden, in Flevoland 80.

Zorgen over omgeving

Leefbaar Dronten vermoedt dat het straks eenvoudig kan worden verhoogd naar 100 kilometer per uur. De fractie maakt zich zorgen over de gevolgen van de omliggende natuurgebieden en voor de omwonenden. Zij vrezen met name voor geluidshinder voor de bewoners van het AZC en  buurtschap Roggebot.

Volgens B en W zijn de zorgen ā€˜met betrekking tot een mogelijke toekomstige wijziging van het snelheidsregimeā€™ niet terecht. Als de overheid de maximum snelheid wil verhogen, moeten er eerst allerlei onderzoeken worden uitgevoerd, waaronder een akoestisch onderzoek. Daarbij moet volgens het college gekeken worden in hoeverre voldaan wordt aan wet- en regelgeving, zowel voor omwonenden als voor de natuurgebieden.

Knooppunt Roggebot

Afbeelding
UWV: "Grote vraag naar automonteurs in "Flevoland 4 uur geleden
Tulpenloop
Agenda zaterdag: Tulpenloop, Aldi, badminton, voetbal, Spinvis, Maris Sonores 5 uur geleden
Afbeelding
GroenLinks, PvdA en ChristenUnie willen meldpunt vuurwerkoverlast in Dronten 5 uur geleden