Het buurtschap Roggebot aan de Vossemeerdijk.
Het buurtschap Roggebot aan de Vossemeerdijk. ©maartenheijenk.nl

Zorgen buurtschap Roggebot volgens B en W onterecht: „Nieuwe situatie wordt beter”

Algemeen

DRONTEN - Bewoners van het buurtschap Roggebot zijn bang voor extra geluidsoverlast na de bouw van de nieuwe brug en de renovatie van de Hanzeweg. B en W stellen dat het lawaai juist afneemt. De N307 krijgt namelijk geluidsreducerend asfalt en wordt verlegd. De weg komt verder van de woningen af te liggen.

Aan de Vossemeerdijk, op steenworp afstand van Roggebotsluis, ligt een klein buurtschap. De bewoners maken zich zorgen over geluidsoverlast. De fractie van Leefbaar Dronten heeft hierover vragen gesteld. B en W schrijven dat de provincie eigenaar is van de Hanzeweg en de nieuwe brug. De antwoorden zijn dan ook afgestemd met de provincie.

Niet terecht

„Wij snappen dat een verandering in de leefomgeving van de Vossemeerdijkbewoners zorgen met zich meebrengt”, schrijven B en W, „De zorgen over de toename van geluid door de N307 zijn niet terecht. Sterker nog: de nieuwe situatie wordt qua geluid beter dan de huidige situatie. Voor alle woningen geldt dat de ontwikkeling ruim onder de grenswaarde van 48 dB blijft.”

Leefbaar Dronten stelde ook vragen over de aanleg van geluidsschermen. B en W antwoorden dat dit niet gewenst is: „Om het transparante karakter van de brug niet aan te tasten.” Het geluidsarme asfalt en het verleggen van de weg zijn volgens het college voldoende. Daardoor zijn geluidsschermen en gevelmaatregelen in de ogen van gemeente en provincie niet nodig.

Op de Hanzeweg mag straks maximaal 80 kilometer per uur worden gereden. De bewoners zijn bang dat dit mettertijd wordt verhoogd naar 100. B en W stellen dat dit niet er niet zomaar kan.

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 11 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 11 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 12 uur geleden