De zes geslaagden.
De zes geslaagden. eigen foto

EHBO-vereniging heeft het financieel lastig door wegvallen van evenementen

Algemeen

DRONTEN - De EHBO-vereniging Dronten heeft deze week de contributie met 18% moeten verhogen. De vereniging verdient jaarlijks zo’n 4.000 euro door te posten bij evenementen, waaronder de Meerpaaldagen. Nu die evenementen dit jaar door de coronacrisis niet doorgaan, loopt de vereniging veel inkomsten mis.

Ook de andere activiteiten van de EHBO-vereniging hebben te lijden onder de coronamaatregelen. Zo is het problematisch om cursussen, bijscholingen en examens te houden, omdat anderhalve meter afstand ondoenlijk is voor EHBO’ers.

Bovendien heeft de vereniging extra kosten voor materialen. Dat geldt met name voor de reanimatiepop. Door de coronaregels moeten er na ieder gebruik onderdelen van deze pop worden vervangen.

Veiligheidsregio

Zo goed en zo kwaad als het kan, probeert de vereniging toch activiteiten te ontplooien. Zo gaan in overleg met de veiligheidsregio de bijscholingen voor eigen leden door. De overheid is namelijk bang dat er anders straks onvoldoende gekwalificeerde EHBO’ers zijn, als evenementen wel weer zijn toegestaan. Voor de vereniging blijft het lastig, ook al omdat leden soms uit angst voor corona niet naar de lessen komen.

Ondertussen hebben wel zes nieuwe leden hun diploma behaald. Zij zijn opgeleid door Yvette Wiers en zouden eigenlijk in maart al examen doen. Door de pandemie is dat steeds uitgesteld, maar recentelijk zijn ze alsnog geslaagd. Dat gebeurde deels via een online examen.

Voor volgend kalenderjaar staat er een beginnerscursus in de planning. Deze wordt georganiseerd samen met de zustervereniging in Swifterbant.