Woonzorgcentrum De Regenboog in Dronten.
Woonzorgcentrum De Regenboog in Dronten. ©maartenheijenk.nl

Coloriet zoekt hulp bij toename van ziekteverzuim: „Kom een handje helpen”

Algemeen

DRONTEN - Coloriet bereidt zich voor op een eventuele toename van het verzuim onder het personeel. De zorgorganisatie start een campagne om de hulp van de samenleving in te roepen: „Support de zorg, kom een handje helpen.”

De zorgorganisatie maakt een lijst met namen van mensen die ze tijdelijk kunnen oproepen mocht dit bij groot ziekteverzuim nodig zijn. Bestuurder Aukje Reinders: „Op die lijst kunnen ook mensen zonder zorgervaring. Deze vrijwilligers worden dan ondersteunend zorgverlener. Zij helpen bij het ontbijt of avondeten, leggen materialen klaar, ruimen op, lezen de krant met bewoners. Of maken een wandeling.”

Alvast trainen

Verder zijn studenten met afgeronde medicatiemodule welkom, evenals mensen die een tijdje uit de zorg zijn. Ook zijn mensen uit bijvoorbeeld de reisbranche, horeca en de vrijwilligers van de kerken welkom zich aan te melden. Coloriet wil alle extra hulp op een verantwoorde manier organiseren door de deelnemers de komende weken alvast te trainen.

Coloriet probeert met deze campagne te voorkomen dat afschaling van zorg nodig is: „Hoewel dit wel een uiterste optie is. Met extra handen willen wij de ziekenhuizen en onze eigen zorgmedewerkers ontlasten, en willen we voorkomen dat door afschaling van zorg mantelzorgers overbelast raken.” 

Informatie

Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' 11 uur geleden
Afbeelding
Gratis gids van bijenhoudersvereniging met tips voor bijenvriendelijke tuin 22 uur geleden
Eén-op-één gesprekken.
Alleen selecte groep inwoners krijgt alsnog één-op-één gesprek over deal De Regt de regt 23 uur geleden