Van Werven in Biddinghuizen maakt brillenkokers van voormalige Ocean Cleanup

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN – Van Werven Recycling gaat samenwerken met The Ocean Cleanup. Het bedrijf uit Biddinghuizen maakt een speciale brillenkoker, die is gemaakt van gerecycled materiaal van de wereldberoemde uitvinding van Boyan Slat.

Slat ontwierp de ‘Wilson’, een systeem om de plastic soep in de oceanen te bestrijden. Het ruim 600 meter lange systeem werd in 2018 geplaatst tussen Hawaï en Californië. Na veel leermomenten en wereldwijde support, werd besloten Wilson vanwege een structurele storing uit de oceaan te halen.

Tweede leven

Over de toekomst van Wilson dacht de organisatie lang na. Hem zomaar vergeten was geen optie; met zijn nalatenschap verdiende Wilson een tweede leven in een andere vorm. De organisatie vond in Van Werven Plastic Recycling de specialist om Wilson te recyclen.

„We zijn trots dat The Ocean Cleanup ons koos om Wilson een tweede leven te geven”, vertelt directeur Ton van der Giessen van Van Werven, „Vanaf het moment dat we hoorden dat The Ocean Cleanup een partner zocht voor deze uitdaging, waren we enthousiast. De opdracht was natuurlijk niet gemakkelijk, maar met ons team en onze speciaal ontwikkelde apparatuur waren we in staat om vanuit Wilson positieve waarde te creëren.” 

Zonnebril

The Ocean Cleanup ontwikkelde een nieuw product van het verzamelde plastic afval uit de oceaan: een zonnebril. Ter bescherming van dit product ontwierp de organisatie een speciale koker, die is gemaakt van gerecycled materiaal van Wilson. Ton van der Giessen: „Wij geloven dat deze eerste stap het begin is van een hechte relatie om samen te werken aan de plastic waardeketen.”