De Meerpaal
De Meerpaal ©maartenheijenk.nl

Gemeentebestuur senang over De Meerpaal: 5,1 miljoen subsidie over 2019

Algemeen

DRONTEN - B en W van Dronten zijn tevreden over de prestaties van De Meerpaal in 2019. De subsidie over dat jaar is vastgesteld op 5,1 miljoen euro. Tevens krijgt De Meerpaal groen licht om potjes te maken ter bestrijding van de coronacrisis en om de organisatie verder te ontwikkelen.

De afgelopen jaren was het gemeentebestuur kritisch over met name de commerciële activiteiten van De Meerpaal. „De Meerpaal heeft deze bezorgdheid als een uitdaging opgepakt”, klinkt het nu. Het afgelopen jaren leverden het commerciële gedeelte een positief saldo op van bijna 50.000 euro.

Dit positieve resultaat is met name veroorzaakt door verhuur van commerciële ruimtes en het organiseren van evenementen en congressen. Ook nam het aantal bezoekers van de bioscoop met 10% toe.

Theater

Het resultaat van de commerciële activiteiten vertekent wel enigszins, omdat het theater niet meer meetelt als zijnde commercieel. Op initiatief van de gemeenteraad is het theater sinds vorig jaar een ‘gesubsidieerde activiteit’. Het resultaat van het theater is nog wel negatief (bijna 54.000 euro), maar is volgens het college wel verbeterd ten opzichte van 2018.

Bij de gesubsidieerde activiteiten steeg het aantal leerlingen bij De Meerpaal Academie en steeg het aantal activiteiten bij Meerpaal Welzijn. „Steeds meer Drontenaren weten dus de weg naar De Meerpaal te vinden en maken gebruik van de diverse diensten en activiteiten”, concludeert het gemeentebestuur.

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 3 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 4 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 4 uur geleden