Judit Nyari
Judit Nyari Politie

Politie zoekt foto’s en vriendin van vermoorde Judit Nyari

112

DRONTEN - Ene ‘Giny’ kan mogelijk nieuw licht laten schijnen op de laatste periode van het leven van de vermoorde Judit Nyari uit Amsterdam. Wie is zij? En wat is er mis met de foto die de politie van Judit heeft? Die vragen stelt de politie in aflevering 4 van de podcastserie Cold Case: De moord op Judit Nyari. De nieuwe aflevering is vanaf vandaag beschikbaar.

De 25-jarige Judit Nyari werd op 6 december 1993 dood gevonden op een visstek vlakbij Dronten. Ze bleek vermoord. De daders zijn nooit gepakt.

Vijf nieuwe tips

Afgelopen jaar is de politie gestart met een podcastserie over haar zaak in de hoop nieuwe informatie te verzamelen. Er zijn inmiddels vijf nieuwe tips binnengekomen. In de vorige aflevering vertelde een tipgever al dat Judit ook bekend stond onder andere namen, ‘Judit Klein’, of ‘Kleine Judit’.

Vandaag komt aflevering 4 uit. Daarin wordt duidelijk dat Judit in haar tijd in de Amsterdamse prostitutie mogelijk veel optrok met ene ‘Giny’. De politie komt graag in contact met deze vrouw. Als je weet wie deze Giny is hoort de politie dat graag.

Foto’s

Ook is in aflevering 4 te horen dat Judit Nyari mogelijk niet goed herkenbaar is op de foto die de politie van haar heeft. Zo blijkt Zuster Bernadette, een non die in de jaren negentig opvang organiseerde voor straatprostituees, Judit niet te herkennen vanaf deze foto. 

Pas als zij een foto te zien krijgt van Judit, zoals ze in Dronten werd gevonden, herkent zuster Bernadette de 25-jarige Amsterdamse. De politie is daarom op zoek naar betere foto’s van Judit Nyari. 

Judit Nyari

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 1 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 2 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 2 uur geleden