Screenshot YouTube-video.
Screenshot YouTube-video. IJsseldelta Programma

Gemeente wil parkeerplaats en toren bij Reevesluis: ā€žPleisterplaats ontwikkelenā€

Algemeen


DRONTEN - De gemeente Dronten en de provincie Flevoland hebben een overeenkomst getekend voor het ontwikkelen van het buitendijkse gebied langs de Drontermeerdijk. De gemeente wil dit gebied een impuls geven door het mogelijk bouwen van een uitkijktoren en het aanleggen van een parkeerplaats bij de nieuwe Reevesluis.

Bij de in aanbouw zijnde sluis komt een fietsverbinding tussen de gemeente Dronten en het ā€˜oude landā€™. Gemeente-ambtenaar Berto Smit stelt dat er plannen zijn om bij de sluis een startplaats te creĆ«ren, van waaruit recreanten de omgeving kunnen verkennen.

Compensatie

Zijn provincie-collega Rob van der Werff vertelt dat de provincie vooral aan de slag gaat met de Hanzeweg. Ter compensatie wil Flevoland bomen planten en bloemrijk grasland aanleggen in met name het buitendijkse deel.

Ook is de provincie van plan het buitendijkse deel van het fietspad langs de Drontermeerdijk iets hoger neer te leggen: ā€žOm te voorkomen dat als het water af en toe iets hoger komt je daar niet kunt fietsen.ā€


Afbeelding
UWV: "Grote vraag naar automonteurs in "Flevoland 4 uur geleden
Tulpenloop
Agenda zaterdag: Tulpenloop, Aldi, badminton, voetbal, Spinvis, Maris Sonores 5 uur geleden
Afbeelding
GroenLinks, PvdA en ChristenUnie willen meldpunt vuurwerkoverlast in Dronten 5 uur geleden