Kort verblijf in Lelystad.
Kort verblijf in Lelystad. LD Heller

Ziekenhuis St Jansdal maakt extra bedden gereed voor opvang coronapatiƫnten

Algemeen

Persbericht St Jansdal:

Ziekenhuis St Jansdal maakt extra bedden gereed voor de opvang van coronapatiƫnten. Dit heeft gevolgen voor de overige zorg en de personele inzet. Het leidt ertoe dat vanaf maandag 2 november op locatie Harderwijk geplande operaties worden geannuleerd of, indien mogelijk, worden verzet naar locatie Lelystad.

Relinde Weil, voorzitter Raad van Bestuur: ā€œHet uitstellen van deze planbare operaties op de locatie in Harderwijk is ontzettend vervelend voor onze patiĆ«nten. Zij wachten vaak al langer op een ingreep. Maar dit is nu onvermijdelijk om de urgente zorg, zoals spoedzorg en oncologie te kunnen laten doorgaan. Hier houden we het gebruikelijke aantal OKā€™s in Harderwijk voor beschikbaar.ā€

Daarnaast gaat het ziekenhuis de OKā€™s en het Kort Verblijf in Lelystad maximaal inzetten. Relinde: ā€œDat betekent dat we daar vijf dagen per week zoveel mogelijk gaan opereren. Daar doen we bijvoorbeeld liesbreuk- en galblaasoperaties en heup- en knievervangingen. Zo kunnen we gelukkig een belangrijk deel van onze geplande operaties blijven doen en hoeven patiĆ«nten niet onnodig lang te wachten.ā€ Het kan dus voor patiĆ«nten betekenen dat hun operatie gepland stond in Harderwijk, maar dat de operatie nu plaats gaat vinden in Lelystad.

Het ziekenhuis neemt contact op met de patiƫnten waarvan de operaties niet door kunnen gaan of worden verzet naar Lelystad. Zij hoeven dus niet zelf contact op te nemen. De afspraken op de poliklinieken worden vooralsnog niet beperkt.

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 11 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 12 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 12 uur geleden