Suzanne Stoop, PvdA
Suzanne Stoop, PvdA ©maartenheijenk.nl

Politiek roept op om lokaal te kopen: „Want iedereen heeft het heel erg moeilijk”

Zakelijk

DRONTEN - Zowel het college van B en W als de raadsfracties van Leefbaar en PvdA roepen de Drontenaren op om waar mogelijk lokaal te kopen. „Laten we niet de meest voor de hand liggende, makkelijke oplossingen kiezen, zoals bol.com of andere platforms”, aldus Suzanne Stoop (PvdA), „Ga naar het winkelcentrum, geef een horecabon, want iedereen heeft het heel erg moeilijk.”

Jan Ammerlaan van Leefbaar Dronten deed een vergelijkbare oproep: „Zo dragen wij samen bij aan de vele ondernemingen die Dronten rijk is.”

9 miljoen euro

Wethouder Irene Korting (VVD) van economische zaken vertelt dat de gemeente zelf waar mogelijk al lokaal inkoopt: „Als ik het goed heb, hebben we vorig jaar als gemeente bijna 9 miljoen euro via lokale ondernemers uitgegeven. Soms kan het niet, maar daar waar mogelijk kijken we zeker lokaal.”

De wethouder roept de inwoners op om hetzelfde te doen. Het gemeentebestuur gaat het lokaal kopen van diensten en goederen de komende periode nadrukkelijker onder de aandacht brengen van de inwoners.

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 8 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 8 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 9 uur geleden