Lowlands
Lowlands Bart Heemskerk, archieffoto

Burgemeester over doorgaan Lowlands 2021: „Ik blijf goede moed houden”

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - „Op dit moment zijn wij als gebruikelijk bezig met de voorbereidingen.” Dat meldt Bente Bollmann, marketing manager van Lowlands, over de editie 2021 van het festival. Organisator Mojo probeert klaar te zijn om een editie van Lowlands te laten plaatsvinden als de situatie rondom corona dat toelaat.

Burgemeester Jean Paul Gebben zegt over het al dan niet doorgaan van Lowlands in het nieuwe jaar: „Ik heb mijn hoop gevestigd op sneltesten, op vaccins. We hebben nog een hele tijd te gaan, maar ik geef het nog lang niet op. Ik blijf goede moed houden, tot het laatste moment.”

Toeristenbelasting

Het niet doorgaan van de festivals op het Walibi-evenemententerrein betekende het afgelopen jaar een flinke strop voor de gemeente Dronten. Zo liep de gemeente leges en toeristenbelasting mis. Voor dat laatste is Dronten deels gecompenseerd vanuit Den Haag.

Over Lowlands 2021 zegt wethouder Ton van Amerongen van financiën: „Op dit moment hebben we nog het volledige bedrag in de begroting zitten. De kans is best aanwezig dat het niet doorgaat of wellicht in aangepaste vorm. Onze hoop is dan gevestigd op het Rijk. Hopelijk verstrekken ze ons dan weer een compensatie.”