Vandaag is het fietspad weer weggehaald.
Vandaag is het fietspad weer weggehaald. Paul Vermast

Aannemer doet aangifte na fietsspoor over verse beton van fietspad De Zuid

Algemeen

DRONTEN - Een fietser is vorige week dinsdagavond door het verse beton van het fietspad langs De Zuid gereden. Vanwege dit fietsspoor heeft aannemer Roelofs een deel van het beton weer moeten weghalen. „Wij hebben aangifte gedaan bij de politie”, zegt Jeroen Pit, omgevingsmanager bij Roelofs.

Pit wil het woord ‘vandalisme’ niet meteen in de mond nemen. Hij vertelt dat het fietspad volledig was afgezet en dat de dader die afzetting waarschijnlijk moedwillig heeft gepasseerd. Of de schade ook moedwillig is veroorzaakt, durft hij niet te zeggen: „Misschien heeft hij gewoon gedacht: dat is een mooi fietspad.”

Roelofs onderzoekt of de financiële schade ergens verhaald kan worden. Het fietspad was nog niet opgeleverd en dus draait de opdrachtgever, de gemeente Dronten, er in ieder geval niet voor op.

Dronterweg

Een jaar geleden gebeurde hetzelfde bij het nieuwe fietspad langs de Dronterweg. Daar sprak aannemer Schagen over een schade van 40- à 45.000 euro. Langs de Dronterweg ging het echter over een fietsspoor van ongeveer 250 meter, aan De Zuid gaat het over zo’n 20 procent van die afstand.

Buurtbewoner Paul Vermast toont zich ontstemd. Op Facebook schrijft hij over het voorval: „Vond je jezelf nou stoer? Of grappig? Of was je gewoon te dronken om helder na te denken? Hoe het ook zij; mag ik je hartelijk danken?”

.