Lowlands
Lowlands Bart Heemskerk - archieffoto

Kabinet geeft toestemming voor evenement in Biddinghuizen met meer publiek

Cultuur

BIDDINGHUIZEN - Het is de bedoeling dat er op het evenemententerrein in Biddinghuizen een evenement wordt gehouden met meer publiek dan volgens het huidige coronabeleid. Het kabinet heeft onder voorwaarden toestemming gegeven voor deze test.

De evenementensector is in gesprek met de overheid om tests te doen tijdens vier evenementen. Deze proef moet inzicht bieden over mogelijke versoepelingen van het coronabeleid. De organisatie Fieldlab Evenementen werkt hierin samen met wetenschappers, kennisinstellingen, ministeries, cultuur- en sportorganisaties.

Lowlands en Defqon.1

Op het Walibi-evenemententerrein, de locatie van festivals als Opwekking, Lowlands en Defqon.1, wordt een eenmalig festival gehouden. Daarnaast staan er voetbalwedstrijden in Nijmegen en Almere in de planning, twee concerten in de Ziggo Dome in Amsterdam en een test in het Beatrix Theater in Utrecht.

Tijdens deze tests wordt onderzoek gedaan naar de mogelijkheid van veilige en verantwoorde evenementen met meer bezoekers dan volgens de huidige coronaregels. Bezoekers moeten aan voorwaarden  voldoen, waarbij gedacht wordt aan een negatieve COVID-19 test. De evenementen worden pas ingepland als het risiconiveau terug is op ‘waakzaam’.

Lowlands

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 9 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 9 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 10 uur geleden