Vandalisme in Swifterbant.
Vandalisme in Swifterbant. ©maartenheijenk.nl - archieffoto

Handhaving is druk met Swifterbant en jeugdgroepen in centrum en west

112

DRONTEN - Burgemeester Jean Paul Gebben ontkent dat Swifterbant te weinig aandacht krijgt van BOA’s en van de politie. Hij zei dit in een reactie op uitspraken van CDA-gemeenteraadslid Willemien Wever.

Wever wees op de grote inzet van BOA’s in Dronten-noord en vroeg of bijvoorbeeld Swifterbant daaronder lijdt. „Ook in Swifterbant is bij tijd en wijle het nodige aan de hand”, onderkende de burgemeester, „En dan gaat alle capaciteit die we hebben aan politie en BOA’s naar Swifterbant. Bijvoorbeeld met oud en nieuw, maar ook op andere momenten.”

Jeugdgroepen

Volgens Gebben richt de handhaving zich niet op één deel van de gemeente: „Er gaat ook aandacht naar de jeugdgroep in het centrum en de jeugdgroep in west. Ook dat zijn twee fenomenen in onze gemeente waar we veel inzet moeten plegen.”

Hij voegde er wel meteen aan toe dat de handhavers niet op twee plekken tegelijk kunnen zijn. Door de hoge werkdruk waren er recentelijk bijvoorbeeld twee BOA’s ziek: „En dan hou je een halve over.”

Niet ontevreden

„Ik ben als burgemeester niet ontevreden als je kijkt wat we hebben en wat we ermee doen”, aldus Jean Paul Gebben. Hij maakte van de gelegenheid gebruik om wederom de BOA’s lof toe te zwaaien: „Maar hetzelfde geldt voor andere toezichthouders en de politie.”