Geen grote misstanden, wel illegale bewoning rond Tjonger en Pioniersweg

112

DRONTEN - Bij een controle bij zo’n 90 bedrijven rond De Tjonger en de Pioniersweg in Dronten zijn volgens de gemeente geen grootschalige misstanden aangetroffen. Wel werd onveilig opgeslagen lachgas gevonden. Ook zijn er meerdere vormen van illegale bewoning geconstateerd, enkele milieudelicten, brandonveilige situaties, fraude met energiecontracten en een illegale kroeg. 

De integrale controles naar illegale activiteiten op de bedrijventerreinen was vooraf door de gemeente aangekondigd. De zoekacties werden dinsdag en woensdag uitgevoerd samen met politie, belastingdienst, omgevingsdienst, brandweer, het Regionaal Informatie- en Expertisecentrum en netbeheerder Liander.

Goed verlopen

Burgemeester Jean Paul Gebben spreekt van een goed verlopen actie. Volgens hem was er bij veel bedrijven sprake van goed ondernemerschap. Die ondernemers wil hij de ruimte geven en beschermen. Aan de andere kant wordt de ruimte voor criminele activiteiten waar mogelijk ingeperkt.

„Het is onze taak om erop toe te zien dat wet- en regelgeving wordt nageleefd”, aldus de burgemeester, „We willen voorkomen dat criminaliteit en witwaspraktijken zorgen voor oneerlijke concurrentie.  Daarom intensiveren we de controles, ook wanneer er geen signalen zijn.’”