Nog geen besluit over carbidschieten in Dronten: „Eventuele risico’s inschatten”

Gemeente

DRONTEN - Minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid en de voorzitters van de veiligheidsregio’s hebben afgesproken dat gemeentes vrij zijn om carbidschieten al dan niet toe te laten. In de gemeente Dronten is nog geen besluit genomen. „Hiervoor zijn eerst de landelijk en regionale ontwikkelingen afgewacht”, aldus een woordvoerster van de gemeente.

Burgemeester Jean Paul Gebben toonde zich eerder deze maand geen voorstander van het vuurwerkverbod. Dit verbod is echter landelijk ingesteld en dus moet de burgemeester zich daarbij neerleggen. Als het gaat om carbidschieten in de gemeente Dronten, heeft hij wel een vinger in de pap.

Risico’s

De gemeente gaat de komende weken een inschatting maken van de eventuele risicio’s die het door laten gaan van carbidschieten met zich meebrengen. Ook wordt er gekeken naar welke maatregelen er bij het wel doorgaan genomen moeten worden om het op een veilige wijze te laten verlopen. 

Daarbij wordt uiteraard de regelgeving omtrent corona in acht genomen. Ook stemt de gemeente het af met de Veiligheidsregio Flevoland.

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 8 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 8 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 9 uur geleden