Peter Ham op het Havenplein.
Peter Ham op het Havenplein. Hennie Joesten

Hospice worstelt met sponsoracties: ā€žBeraden op wat wel mogelijk isā€

Algemeen

DRONTEN - Nadat de Vrienden van Hospice Dronten hun voorjaarscollecte al moesten schrappen, is ook de jaarlijkse verkoop van appels en peren vanaf het Havenplein niet doorgegaan. ā€žWe beraden ons op wat wel mogelijk isā€, stellen de vrienden.

ā€žOns doel is om elk jaar geld op te halen voor het prachtige initiatief dat het hospice isā€, stellen de Vrienden, ā€žEn dat is ook nodig om het hospice voor Dronten te behouden. Maar los van de maatregelen voelt het in deze onzekere tijd niet goed om mensen en bedrijven nu aan te spreken op hun vrijgevigheid.ā€

Alles was gereed

Met het oog daarop was de fruitverkoop afgelast. ā€žAlles was gereed. De vrijwilligers stonden klaar en het fruit was beschikbaar gesteld door de Drontense fruitteler Peter Ham. Maar dit jaar is alles andersā€, aldus de organiserende stichting.

De Vrienden hebben wel de toezegging van Peter Ham, dat hij volgend jaar de appels en peren gratis levert. Verder hoopt de stichting dat Drontenaren geld willen overmaken naar: RABO 0119 7726 20 t.n.v. Stichting Vrienden van Hospice Dronten.

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 19 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 20 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 20 uur geleden