Sint Maarten lopen bij Roggebotsluis.
Sint Maarten lopen bij Roggebotsluis. Beeldbank Stichting Geschiedschrijving Dronten

Stichting Geschiedschrijving publiceert dit jaar geen boek, wel duizend foto’s

Cultuur

DRONTEN - De stichting Geschiedschrijving Dronten publiceert dit jaar door de coronacrisis geen boek. Wel is het eerste deel van het uitgebreide foto-archief van de stichting online gezet. Tot nu toe bestaat de beeldbank uit ongeveer duizend foto’s.

Stichting Geschiedschrijving was van plan om dit jaar een boek te publiceren over de rol van vrijwilligers in de samenlevingsopbouw in de jaren zestig, zeventig en tachtig van de twintigste eeuw. Begin maart zijn de interviews echter stilgelegd vanwege corona. Daardoor bleef er te weinig tijd over om het boek nog dit kalenderjaar te presenteren. „We hebben het een jaar moeten opschorten”, treurt voorzitter Frits Schmidt.

Het betekent niet dat de vrijwilligers hebben stilgezeten: „Onze digitale activiteiten konden gewoon doorgang vinden. We zijn dan ook blij te kunnen aankondigen dat op de dag dat anders ons boek zou verschijnen we nu onze beeldbank in gebruik gaan nemen.”

Beeldarchief

De Stichting Geschiedschrijving beschikt over een uitgebreid beeldarchief. Afgelopen jaren hebben vrijwilligers het gedigitaliseerd en deels van beschrijvingen voorzien.

Met de uitgebreide zoekfunctie kunnen de liefhebbers de nu al opgenomen circa 1.000 foto’s bekijken. Het aantal foto’s gaat de komende periode groeien. Ook worden nog veel foto’s van beschrijvingen voorzien.

Beeldbank

.

VLOD-archief

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 12 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 12 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 12 uur geleden