Dit jaar geen feesttent bij de Cultus Inn.
Dit jaar geen feesttent bij de Cultus Inn. ©maartenheijenk.nl

Geen nieuwjaarsfeest bij Cultus Inn en ook gemeente organiseert niets voor jeugd

Algemeen

DRONTEN - Het is niet aan de gemeente om een nieuwjaarsfeest voor de jeugd te organiseren. Dat zegt burgemeester Jean Paul Gebben. Het altijd drukbezochte feest van Cultus Inn gaat in ieder geval niet door als op 1 januari nog steeds de anderhalve-meterregel geldt.

De fracties van het CDA en de VVD stelden de burgemeester donderdag vragen over de jaarwisseling. „Ik wil de verwachting wegnemen dat wij als overheids iets moeten gaan organiseren”, antwoordde hij.

Taak van horeca

Gebben maakte duidelijk dat de gemeente geen drie feesten in de drie dorpen op touw gaat zetten: „Dat lijkt mij een taak van de horeca en het bedrijfsleven. Maar ja, als die niet open mogen…” De hoop van de burgemeester is gevestigd op het kabinet. Wellicht dat die met ‘iets’ komen voor de jeugd.

CDA-raadslid Willemien Wever legde zich bij dat antwoord neer: „Ik gun de jongeren een mooi einde van een moeilijk jaar. Maar ik snap ook dat het heel lastig is.”

Cultus Inn

Traditiegetrouw komen er op 1 januari honderden jongeren bij elkaar bij Cultus Inn aan de Educalaan. De komende jaarwisseling zit dat er niet in. „Zo lang de horeca niet open gaat en wij de anderhalve meter moeten respecteren, gaan wij niet los”, zegt bestuurslid Bodien Kuizenga.

„Als je bij ons met twee of drie vrienden komt en je komt vervolgens de hele polder tegen, dan wordt het natuurlijk hartstikke gezellig. Ik weet hoe dat gaat, dan kun je die anderhalve meter niet in acht houden. Dus dat gaan wij ook niet proberen. Wij willen niet de hele avond politieagent spelen.”

15- en 16-jarigen

Mocht de burgemeester ideeën hebben om toch nog iets te organiseren voor 15- en 16-jarigen, dan wil Kuizenga daar best over in gesprek.

„Wij gaan volgende week vergaderen. Misschien komt er dan nog een idee naar voren, maar daar kan ik nu nog niks over zeggen. Als het over 15- en 16-jarigen gaat, moeten we kijken hoe zinvol het is, wat de mogelijkheden zijn en hoeveel plezier we er dan zelf aan beleven.”


Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 8 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 8 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 9 uur geleden