Het voormalige terrein van New Challenge.
Het voormalige terrein van New Challenge. Google Streetview

Lowlands en Staatsbosbeheer krijgen groen licht voor terrein survivalbedrijf

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Als het aan B en W ligt, mogen Mojo en Staatsbosbeheer hun plannen voor het terrein van het voormalige survivalbedrijf New Challenge uitwerken. Beide bedrijven willen er een kantoor en opslag bouwen.

New Challenge was gevestigd aan de Strandgaperweg 2-4 in Biddinghuizen. Toen dat bedrijf vier jaar geleden in financiële problemen kwam, werd de boel verkocht aan Mojo, de organisator van Lowlands. De grond is eigendom van Staatsbosbeheer en de gebouwen die er nu staan hebben geen vergunning meer, ze staan er illegaal.

Gezamenlijk gebouw

Mojo en Staatsbosbeheer willen deze gebouwen slopen en er een gezamenlijk gebouw terugplaatsen. Mojo wil daarin materialen voor Lowlands opslaan, Staatsbosbeheer wil het gebruiken als kantoor en voor verhuur aan Stichting Veteranen en Thuisfront. Tijdens het Lowlands-festival kan het terrein dienst doen voor kamperen en stalling van auto’s en trailers.

Alleen het kamperen past binnen het huidige bestemmingsplan. Omdat het maken van een bestemmingsplan kostbaar is, hebben Mojo en Staatsbosbeheer gevraagd of de gemeente wil meewerken. Volgens B en W past de nieuwe bestemming goed in de Randmeerzone en dus gaan zij in principe akkoord