Afbeelding
eigen foto

Leerlingen van De Zevensprong planten 600 bloembollen in de schooltuin

Algemeen

DRONTEN - Leerlingen van groep 6b van christelijke basisschool De Zevensprong hebben bloembollen geplant in de schooltuin. De bollen zijn afkomstig van Bulbs4Kids. Zij laten de klas zo kennismaken met bloembollen en de natuur.

„Wanneer de tulpen, krokussen, narcissen en blauwe druifjes vanaf het vroege voorjaar bloeien, is de schooltuin een en al kleur”, aldus leerkracht Alwin Penninkhof.?

Groep 6b van De Zevensprong heeft zich dit voorjaar aangemeld voor het bloembollenpakket. Hiermee doet deze klas, net als 499 andere klassen in Nederland en honderden klassen elders in de wereld, mee aan de campagne Bulbs4Kids. In totaal worden er ruim 1,3 miljoen bloembollen in schooltuinen geplant. Ook is er een wedstrijd aan de campagne verbonden, met als hoofdprijs de ‘Gouden Bloembol 2021’.

Natuurlijke omgeving

De campagne maakt onderdeel uit van het streven van de school naar spelen in een natuurlijke omgeving: „Want dat draagt bij aan een evenwichtige en gezonde ontwikkeling van kinderen.”

„Het maakt kinderen creatiever, slimmer en fitter. Zo rent groep 6b twee per week The Daily Mile. Kinderen hebben plezier en blijven fit. Dit heeft een positieve uitwerking op hun ontwikkeling.”
.


Afbeelding