Busstation Dronten
Busstation Dronten ©maartenheijenk.nl

Bustarieven in Dronten stijgen op 1 januari met gemiddeld 0,91%

Algemeen

DRONTEN - De buspassagiers die met een OV-chipkaart reizen of die een kaartje in de bus kopen, gaan vanaf 1 januari voor hun rit gemiddeld 0,91% meer betalen. Dat hebben gedeputeerde staten van de provincie Flevoland bepaald.

De regionale abonnementen vallen niet onder deze indexering. De tarieven van het Altijd Vrij IJsselmond abonnement en het Trajectabonnement wijzigen pas per 1 juli 2021. De prijzen van een busretour tussen station Harderwijk en Walibi blijven gelijk.

Update

Persbericht OV Regio IJsselmond, maandag 21 december 14:06 uur:

Op 1 januari 2021 wijzigen de tarieven voor de bussen van OV Regio IJsselmond. Deze wordenjaarlijks aangepast in lijn met de landelijke tarievenindex. Voor 2021 is deze vastgesteld op 0,91 %.

Het vaste opstaptarief (het basistarief dat een reiziger altijd betaalt, waar de reis ook naar toe gaat) isvoor het hele land hetzelfde en komt uit op € 0,99. Het kilometer-tarief voor een reis met de OV-chipkaart bedraagt in Noordwest Overijssel € 0,193 en in Flevoland € 0,17.Ook de tarieven van het kaartje bij de chauffeur wijzigen. Een ritkaartje voor een enkele reis gaat €2,40 kosten of een veelvoud daarvan, afhankelijk van de afstand. Een kidskaartje kost in 2020 € 1,15,een dagkaart € 12,00 en een meermanskaart € 18.-De tarieven voor het abonnement Altijd Vrij IJsselmond en het 2-sterabonnement wijzigen niet.Alle informatie over de tarieven per 01-01-2021 is te vinden op www.ovregioijsselmond.nl.

OV Regio IJsselmondDe OV Regio IJsselmond bestaat uit provincie Flevoland (excl. Almere en Lelystad) en hetnoordwestelijke deel van Overijssel. De OV-reisplanner biedt de meest actuele informatie voor hetplannen en de kosten van een reis.

Afbeelding
Gemeente Dronten legt al ruim 3 ton opzij voor eerste grote uitbreidingsplannen 21 uur geleden
Afbeelding
Informatiemarkt, dansen en muziek tijdens Dag van de Ouderen in De Meerpaal 22 uur geleden
Afbeelding
Percentage zzp'ers ligt in gemeente Dronten precies op het landelijk gemiddelde 22 uur geleden