Coronatest
Coronatest fernando zhiminaicela

GGD Flevoland kan aan Nijverheidsweg dagelijks 540 personen testen

Algemeen

DRONTEN - GGD Flevoland opent met ingang van maandag 14 december een coronateststraat aan de Nijverheidsweg 7. Het is het voormalige pand van mechanisatiebedrijf Van Arendonk, dat door de gemeente is aangekocht om plaats te maken voor woningbouw. Eigenlijk zou het dit jaar gesloopt worden.

,,De teststraat bevindt zich in een voormalige loods en wordt opgezet als een drive-through”, aldus de gemeente en GGD Flevoland, ,,Dit betekent dat de test via het autoraam snel en veilig uitgevoerd wordt. Ook kan men per fiets, lopend en per scootmobiel door de teststraat.”

Het terrein is volgens de GGD groot genoeg om meerdere testlijnen op te bouwen. Ook kunnen auto’s gemakkelijk het terrein op en af rijden. Zowel het aanrijden als het afrijden gebeurt via de Nijverheidsweg. Dagelijks kunnen 540 personen worden getest.

Belangrijk

De gemeente Dronten is verheugd over de komst van de teststraat. Wethouder Irene Korting: ,,Het is belangrijk voor de volksgezondheid. Door snel en dichtbij te testen, weten we ook sneller of sprake is van besmettingen en kan men maatregelen nemen.”

Teststraat GGD