Wethouder Roelof Siepel, Hein Stooker van Trebbe Wonen en Gert Naber van Flevomanege (v.l.n.r.).
Wethouder Roelof Siepel, Hein Stooker van Trebbe Wonen en Gert Naber van Flevomanege (v.l.n.r.). @ Fotostudio Wierd

Gemeente spreekt over ‘doorbraak’ bij woningbouwplannen Flevomanege

Algemeen

DRONTEN – Gemeente Dronten, Stichting Flevomanege en bouwontwikkelaar Trebbe hebben een intentieovereenkomst afgesloten voor woningbouw op de locatie van de Flevomanege aan De Zuid. Wethouder Siepel is blij dat er na jarenlange discussie een doorbraak is

Gert Naber van Flevomanege is verheugd: ,,Door de samenwerking wordt het mogelijk een paardenboulevard te verwezenlijken aan de Wisentweg. Het idee is om samen met Paardencentrum Dronten en Aeres Hogeschool Dronten paardenhouderij, onderwijs, sport en onderzoek er samenkomen.”

Bij het project aan De Zuid is de Flevomanege niet meer betrokken. Trebbe Wonen trekt daar samen op met de gemeente. Directeur Hein Stooker van Trebbe spreekt over ‘een fraaie entree vanaf De Zuid naar het centrum’. Bij de ontwikkeling worden ook de aangrenzende weidegronden betrokken.

De directeur van Trebbe stelt dat omwonenden de ruimte krijgen om over het plan mee te denken.Gesprekken met de buurt vinden plaats in het eerste kwartaal van 2021. In het tweede kwartaal wordt een voorstel aan de gemeenteraad aangeboden. Daarna volgt de uitwerking van de plannen.

!