De polikliniek van St Jansdal in Dronten.
De polikliniek van St Jansdal in Dronten. ©maartenheijenk.nl

Ziekenhuis St Jansdal kent financiële problemen maar staat niet op omvallen

Algemeen

DRONTEN - De berichten over de lastige financiële situatie van het St Jansdal-ziekenhuis kloppen. Dat schrijft gedeputeerde Jop Fackeldey aan Provinciale Staten. „Maar de continuïteit van het ziekenhuis St Jansdal is niet in gevaar en er is geen sprake van een faillissement.” 

„Wel zijn er zorgen over de financiële situatie van het St Jansdal en de mogelijke gevolgen voor het verder uitbouwen van ziekenhuiszorg in Lelystad en omgeving”, vervolgt Fackeldey.

Compensatieregeling

„Om te voorkomen dat ziekenhuizen door de huidige Covid-pandemie in de rode cijfers belanden, is er een compensatieregeling in het leven geroepen”, aldus de brief, „St Jansdal heeft daar een beroep op gedaan, maar de regeling lijkt ongunstig uit te pakken voor dit ziekenhuis.” Eén en ander kan gevolgen hebben voor de uitbreiding van het zorgaanbod in Lelystad en het toekomstperspectief voor Harderwijk.

Gedeputeerde Staten stellen dat ze nauw in contact staan met het St Jansdal en andere bestuurders in de regio: „We volgen de ontwikkelingen op de voet en op de achtergrond wenden we onze invloed aan om tot een positieve uitkomst van dit proces te komen.” Ook St Jansdal zelf werkt samen met de zorgverzekeraars aan een oplossing: „De gesprekken hierover lopen nog.”

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 10 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 10 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 11 uur geleden