De Tas in Biddinghuizen.
De Tas in Biddinghuizen. ©maartenheijenk.nl

Plannen voor jongerenappartementen in Swifterbant en ‘tweede Tas’ in Biddinghuizen

Algemeen

DRONTEN - „OFW heeft de ambitie tot mogelijke realisatie te komen van jongerenappartementen in Swifterbant en een ‘tweede De Tas’ in Biddinghuizen.” Dat schrijven Oost Flevoland Woondiensten en de gemeente Dronten in hun plannen voor het komende jaar.

De komende vier jaar streeft OFW naar nieuwbouw van gemiddeld circa 40 woningen per jaar. Tegelijkertijd wil de corporatie jaarlijks 30 à 35 woningen verkopen.

Momenteel zijn er 24 woningen aan Het Palet en 54 appartementen aan de Lijzijde in aanbouw. Concrete nieuwbouwplannen liggen er voor het MFC Swifterbant (30 appartementen) en 60 appartementen boven de nieuwe Praktijkschool aan het stationsplein in Dronten.

Nieuwbouwwijken

De gemeente biedt OFW de mogelijkheid om ook nieuwbouwprojecten te realiseren in de nieuwbouwwijken De Graafschap in Biddinghuizen, Swifterbant-zuid en het Hanzekwartier in Dronten. Verder willen OFW en gemeente het komende jaar tot concrete afspraken komen over mogelijke ontwikkelingen in en rond het centrum van Dronten.

Voor de nieuwbouwwijken liggen er nog geen hele concrete bouwplannen, vertelt OFW-directeur Noek Pouw. „Wel merken we dat wij bij nieuwbouwlocaties in alle drie de kernen altijd nadrukkelijk in beeld zijn. Er wordt altijd gedacht: is hier een mogelijkheid of een kans voor sociale woningbouw? Dus op alle locaties die er zijn, zijn wij voor mijn gevoel enigermate in beeld.”

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 8 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 8 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 8 uur geleden