De winterfair van vorig jaar.
De winterfair van vorig jaar. ©maartenheijenk.nl

Dorpsbelangen Biddinghuizen bedenkt alternatieven voor grote kerstboom

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Door alle maatregelen wordt er dit jaar geen grote kerstboom geplaatst in het centrum van Biddinghuizen. Dorpsbelangen heeft verschillende alternatieve acties bedacht. Zo speelt muziekvereniging Maris Sonores op de zaterdagen 12 en 19 december (13 uur) kerstliedjes in het centrum.

Dorpsbelangen heeft het hele dorp opgeroepen om de gevel van lichtjes te voorzien. „Het centrum wordt dankzij de medewerking van veel vrijwilligers toch nog feestelijk verlicht”, vertelt voorzitter Joop de Jager, „Weliswaar geen grote kerstbomen, maar wel veel lichtjes, lichtjes die hoop geven.” Ook worden dankzij de medewerking van winkelpandeigenaren de etalages van drie panden in Kerstsfeer gebracht.

Tenslotte worden er kerstkaarten verspreid in het dorp: „Verstuur die naar iemand die u een hart onder de riem wilt steken, uw oudere buurvrouw, een eenzame man die u kent, of gewoon uw buren. Als u kinderen heeft kunt u de kaart laten kleuren. Voorzie de kaart van een kerstboodschap en verstuur!”

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 14 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 15 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 15 uur geleden