Het ontwerp voor de nieuwe brug.
Het ontwerp voor de nieuwe brug. Stichting Participatie Wisentbos

Stichting pleit voor brug tussen bossen: „Van grote meerwaarde voor Wisentbos”

Algemeen

DRONTEN - De brug tussen het Wisentbos en het Lage Vaartbos in Dronten staat nog steeds hoog op het verlanglijstje van de stichting Participatie Wisentbos. De provincie heeft al een financiële bijdrage geleverd. De stichting hoopt dat ook de gemeente, Staatsbosbeheer, waterschap en anderen over de brug komen.

Het verbinden van de bossen aan weerszijden van de Lage Vaart is een langgekoesterde wens van de stichting. Waarom is die brug zo belangrijk? „Het aantal inwoners van Dronten is de afgelopen jaren flink gegroeid en neemt de komende jaren verder toe”, antwoordt het stichtingsbestuur, „De recreatieve druk op het Wisentbos neemt daardoor ook steeds verder toe.”

Spreiding

„Het verbinden van de twee bossen is een grote meerwaarde voor het Wisentbos, zorgt voor een betere spreiding van bezoekers en vergroot de mogelijkheden voor recreatie, sport en natuurbeleving. De Lage Vaart is dan niet langer een barrière.”

Participatie Wisentbos ziet het helemaal zitten. „Het wordt het hart van een bij de groeiende schaal van Dronten passend gebied waarin de ecologische, recreatieve en economische potentie van water en bos zich ten volle kan ontwikkelen.”

Floriade

De brug over de Lage Vaart moet ‘familie’ worden van de circulaire brug op het Floriadeterrein in Almere: „De ontwerpers zijn er in geslaagd om met hergebruikte objecten een brug te ontwerpen die weer zo goed als nieuw is en zeker vijftig jaar mee kan.”

De stichting ondervindt veel steun bij haar plannen. Zo heeft de provincie Flevoland geholpen het idee verder uit te werken. Gesprekken met tal van andere instanties zijn gaande.

Brug over Lage Vaart