Winkelcentrum Suydersee
Winkelcentrum Suydersee ©maartenheijenk.nl

Gemeente zorgt voor extra toezicht in Suydersee op nakomen coronaregels

Zakelijk

DRONTEN - De gemeente Dronten gaat in de periode voor de Kerst extra toezicht organiseren in Suydersee. Op die manier willen de gemeente en het winkelcentrum garanderen dat er in deze drukke weken veilig gewinkeld kan worden.

Landelijk bereikte het aantal besmettingen de afgelopen dagen een nieuwe piek. Er zijn signalen dat het kabinet deze week extra maatregelen neemt voor wat ‘niet-essentiële winkels’ worden genoemd. Dit was de afgelopen week nog niet bekend, toen wethouder Irene Korting samen met een aantal ambtenaren overleg voerde met de winkelcentra in Biddinghuizen, Dronten en Swifterbant.

Geen knelpunten

„We ervaren in Suydersee geen hele grote knelpunten, het gaat best prima”, zegt centrummanager Leo Hoksbergen naar aanleiding van dat overleg, „Maar we gaan een drukke Kersttijd tegemoet en de besmettingen gaan niet de goede kant op. Daarom ging het met name om de vraag: hoe kunnen we er met z’n allen voor zorgen dat het veilig blijft, ook als je gaat winkelen?”

Het heeft geleid tot een aantal praktische afspraken. Zo gaan de winkelcentra  hun publiek via een gezamenlijke poster oproepen om zich aan de regels te houden. „Doe doelgericht aankopen en vermijd drukte”, vragen de winkelcentra, „Doe je aankopen en boodschappen ook eens in de ochtend of doordeweeks. Ga vooral naar winkels dichterbij huis. Kom zoveel mogelijk alleen.”

Ook is er dus gesproken over toezicht. Leo Hoksbergen: „Zeker in de dagen voor Kerst willen we extra drukte voorkomen en dan is het fijn als er wat extra toezicht vanuit de BOA’s is. De gemeente gaat kijken of ze daar wat extra capaciteit op kunnen organiseren.”

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 6 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 6 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 7 uur geleden