Coronatest
Coronatest Fernando Zhiminaicela

GGD-teststraat in Dronten niet alleen voor Drontenaren: „Eén grote vergaarbak”

Algemeen

DRONTEN - Als iemand bij de GGD een coronatest aanvraagt, volgt er een verwijzing naar een teststraat zo dicht mogelijk bij huis. Het betekent echter niet, dat de gisteren geopende teststraat aan de Nijverheidsweg uitsluitend voor Drontenaren is. „Al die teststraten in Nederland, dat is één grote vergaarbak”, zegt Sven van der Burg van GGD Flevoland.

Sven van der Burg vertelt dat in Flevoland ook mensen uit omliggende provincies worden getest, bijvoorbeeld uit Overijssel en Gelderland: „Andersom gebeurt dat ook. Dus het is niet zo dat deze teststraat puur en alleen voor Flevolanders is. Dat loopt door elkaar heen.”

Wel is het zeker de bedoeling dat mensen uit Dronten en omgeving in het voormalige pand van mechanisatiebedrijf Van Arendonk terecht kunnen: „En dat geldt ook voor de buurgemeenten.”

Volgens Van der Burg is de teststraat in Dronten nodig, omdat de situatie in Flevoland niet goed is: „We zitten nog steeds op het niveau ‘ernstig’. Waarbij het in Dronten voorzichtig wat gelijkmatig lijkt te worden met het aantal besmettingen. Desalniettemin is de aanvulling van zo’n teststraat heel mooi, want dan kunnen we veel mensen testen.”

Teststraat Nijverheidsweg

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 11 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 12 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 12 uur geleden