Peter Duvekot (SP)
Peter Duvekot (SP) ©maartenheijenk.nl

SP Dronten gunt slachtoffers van toeslagenaffaire hun volledige 750 euro

Gemeente

DRONTEN - De SP-fractie in de gemeenteraad wil de slachtoffers van de toeslagenaffaire tegemoet komen. De Tweede Kamer heeft besloten hen een bedrag van 750 euro te geven. De SP stelt voor om dit in Dronten niet te verrekenen met een bijstandsuitkering of andere gemeentelijke uitkering.

In de gemeente Dronten hebben zich achttien ouders gemeld, die gedupeerd zijn door de problemen met de kinderopvangtoeslag. Dat schreef staatssecretaris Van Huffel  in oktober aan de Tweede Kamer. Volgens de landelijke SP zijn daar inmiddels 10 slachtoffers bijgekomen.

Mededogen

De SP-fractie in Dronten vraagt om mededogen: „Want de betreffende ouders wachten al maandenlang op enige vorm van compensatie voor de schade die ze is aangedaan door de belastingdienst.”

Nu deze ouders vanuit Den Haag een tegemoetkoming krijgen, wil de SP dat dit bedrag volledig naar de gedupeerden gaat. „Het is belangrijk dat er niet wordt getornd aan het bedrag van 750 euro, op welke wijze dan ook”, aldus SP-fractievoorzitter Peter Duvekot. Hij brengt zijn voorstel donderdagavond in stemming in de gemeenteraad.

Afbeelding
Vanwege veiligheid éénrichtingsverkeer op De Zoom, Binnendoor en De Poort 22 uur geleden
Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 22 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 23 uur geleden