Dronten overweegt 80.000 euro steun te geven aan 40 amateurverenigingen

Cultuur

DRONTEN - De grote instellingen, De Meerpaal en de Flevomeer Bibliotheken, zeggen dat zij momenteel geen grote financiƫle problemen kennen. Dat komt onder andere omdat hun subsidies gewoon worden doorbetaald. B en W van Dronten overwegen daarom veel van de coronasteun voor de cultuursector aan amateurverenigingen te geven. Gedacht wordt aan een bedrag van 80.000 euro voor veertig verenigingen.

Het rijk heeft tot nu toe 394.000 euro aan de gemeente Dronten toegezegd voor ondersteuning van culturele instellingen en voorzieningen. Dit geld is niet bedoeld voor individuele kunstenaars en makers.

Schappelijk

B en W van Dronten zijn dit jaar schappelijk geweest voor veel amateurverenigingen. Daar gaat een behoorlijk deel van die bijna 4 ton naartoe. Daarnaast wordt een pakket steunmaatregelen voor de amateurkunst van ongeveer 80.000 euro overwogen. De gemeente verwacht dat ongeveer 40 clubs hierop een beroep gaan doen. Tenslotte wil het gemeentebestuur een deel van het geld opzij leggen voor maatregelen die in 2021 nodig kunnen zijn.

Het gemeentebestuur denkt in het eerste kwartaal van 2021 een steunpakket voor amateurverenigingen te kunnen vaststellen.