Afbeelding
Alexandra_Koch

Coronacrisis heeft voor veel Drontenaren ook positieve gevolgen

Algemeen

DRONTEN - „Opvallend is dat inwoners uit Dronten, samen met de inwoners van de Noordoostpolder, vaker aangeven dat de coronacrisis voor hen ook positieve gevolgen heeft. Hierin noemen ze vooral vaker dat het de gelegenheid biedt om tot rust te komen, doordat veel verplichtingen wegvallen.”

Dit schrijft onderzoeksbureau Citisens uit Utrecht naar aanleiding van een enquête, die door 7.206 inwoners van de provincie Flevoland is ingevuld. In de gemeente Dronten deden dat 1.038 mensen.

Nulmeting

De provincie ziet het onderzoek als een nulmeting. „Uit analyse van de resultaten komt naar voren dat het onderzoek geen signalen oplevert die om directe actie van de provincie vragen”, stellen Gedeputeerde Staten.

Met deze nulmeting in de hand kan de provincie straks kijken hoe het beeld zich de komende tijd ontwikkelt: „Nemen de zorgen van inwoners straks af als er gevaccineerd wordt? Zijn er bepaalde zorgen of problemen die zwaarder of lichter worden gevoeld als ze langer aanhouden? Ontstaan er nieuwe zorgen? Of ontstaan er juist nauwere en warmere banden met familie, dierbaren en vrienden?”