Ton van Amerongen (VVD)
Ton van Amerongen (VVD) ©maartenheijenk.nl

80 inwoners van Biddinghuizen krijgen nog een brief over ‘landjepik’

Biddinghuizen

DRONTEN - Het project ‘oneigenlijk grondgebruik’ van de gemeente Dronten nadert haar einde. Er zijn momenteel nog 230 adressen in behandeling. In Biddinghuizen moeten nog 80 inwoners worden aangeschreven.

Honderden inwoners hebben in het verleden een stuk gemeentegrond bij hun tuin getrokken. De gemeente is enkele jaren geleden begonnen met het aanschrijven van die bewoners. Het heeft geleid tot veel beroering.

Gevraagd naar de stand van zaken schrijven B en W nu dat geheel Dronten en Swifterbant inmiddels zijn aangeschreven. In Biddinghuizen kunnen nog 80 inwoners een brief verwachten. De gemeente bekijkt momenteel in hoeverre die zaken nog relevant zijn: „Want het kan zijn dat bewoners de grond inmiddels alweer aan de gemeente hebben teruggegeven.”

Eindstadium

Naast die 80 adressen zijn er momenteel dus nog 230 dossiers in behandeling. „Van deze 230 adressen zit ongeveer de helft in een eindstadium. Deze bewoners gaan kopen of gaan de gemeentegrond ontruimen”, schrijft verantwoordelijk wethouder Ton van Amerongen (VVD) aan de gemeenteraad. De andere helft duurt wat langer, onder andere omdat er waarschijnlijk nog wat juridische procedures nodig zijn.

Het doel van de gemeente is om het project in het komende kalenderjaar af te ronden. „Dronten is dan een van de weinige gemeenten in Nederland die het oneigenlijke grondgebruik succesvol heeft aangepakt”, aldus de wethouder.

Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 1 uur geleden
Gemeenteraad Dronten.
Wat is er donderdag te doen? Avond over dementie, gemeenteraad Dronten 1 uur geleden
Windplan Groen
84% van de meldingen bij Windplan Groen gaat over geluidshinder 2 uur geleden