Parkeerproblemen
Parkeerproblemen ©maartenheijenk.nl

Bij hinder in de buurt staat verkeersoverlast op 1 en daarbinnen vooral hard rijden

Algemeen

DRONTEN - Waarvan ondervinden de inwoners van de gemeente Dronten in hun eigen buurt overlast? Als er mag worden gekozen tussen verkeersoverlast, verloedering en sociale overlast, dan staat verkeersoverlast duidelijk op één. En bij die verkeersoverlast wordt te hard rijden ’t vaakst genoemd, gevolgd door parkeerproblemen.

Een en ander blijkt uit het rapport ‘Hoe veilig is Dronten?’, opgesteld door I & O Research in opdracht van de gemeente Dronten. Het onderzoeksbureau uit Enschede heeft vijf jaar geleden een vergelijkbaar onderzoek gedaan.

37% van de inwoners ervaart overlast in de buurt. Dat aandeel ligt lager dan gemiddeld in Nederland (43%). In de gemeente Dronten noemt 25% verkeersoverlast, 19% verloedering en 7% sociale overlast. Die cijfers zijn vrijwel hetzelfde als vijf jaar geleden.

Verkeersoverlast

Ook die 25% verkeersoverlast is minder dan het landelijke cijfer (32%). Binnen de gemeente wordt verkeersoverlast in Biddinghuizen iets meer dan gemiddeld genoemd en in Swifterbant iets minder.

Als het om verkeersoverlast gaat, zijn er drie buurtproblemen voorgelegd aan de inwoners. Van degenen die hinder hebben van het verkeer, noemt 71% te hard rijden, 45% parkeerproblemen en 18% agressief verkeersgedrag. 

Ten opzichte van vijf jaar geleden zijn de parkeerproblemen flink toegenomen (was 38%) en is het agressief verkeersgedrag juist afgenomen (was 22%).

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 13 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 13 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 13 uur geleden