Bente Becker tijdens een gastles bij het Almere College.
Bente Becker tijdens een gastles bij het Almere College. Almere College - archieffoto

Twee oud-Drontenaren op VVD-kandidatenlijst: Bente Becker en Erik Haverkort

Algemeen

DRONTEN - Er staan voor zover bekend geen inwoners van de gemeente Dronten op de diverse kandidatenlijsten van de komende Tweede Kamerverkiezingen. Op de VVD-lijst staan wel twee oud-Drontenaren: Bente Becker en Erik Haverkort.

De 35-jarige Bente Becker staat vierde op de kandidatenlijst. Zij zit momenteel ook al in de Kamer. Erik Haverkort is 48 jaar, woont in Lochem en wordt omschreven als een ‘in Dronten geboren en getogen boerenzoon’. De VVD heeft momenteel 32 kamerzetels en Haverkort staat op de veertigste plek.

Vier jaar geleden waren er nog vier inwoners van de gemeente Dronten verkiesbaar: Rhianna Gralike (50Plus), Irene Korting (VVD), Chris Schotman (CDA) en Paul Vermast (GroenLinks). Ook toen waren er twee oud-Drontenaren kandidaat: Bente Becker (VVD) en Roy Breederveld (PvdA). Van hen werd alleen Becker gekozen.

CDA-staartlijst

Ook op de landelijke kandidatenlijst van het CDA staan geen inwoners van de gemeente Dronten. Wel staan er drie Drontenaren op de zogenaamde ‘provinciale staartlijst’. Dit is een aanvulling op de landelijke kandidatenlijst, met uitsluitend Flevolandse kandidaten. Hierop staat Jennie Kempenaar-van Ittersum op de derde, Ryanna de Boer op de achtste en Siert Jan Lap op de veertiende plaats.

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 4 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 4 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 4 uur geleden