De kerstman overhandigt een kerstpakket namens Rotaryclub Dronten.
De kerstman overhandigt een kerstpakket namens Rotaryclub Dronten. eigen foto

Rotaryclub Dronten verrast 200 inwoners: „Maar waarom is dit kerstpakket voor mij?”

Algemeen

DRONTEN - „Maar waarom is dit kerstpakket voor mij?” Reacties als deze waren schering en inslag toen Rotaryclub Dronten zaterdag tweehonderd kerstpakketten bezorgde bij mensen in Swifterbant, Dronten en Biddinghuizen. Er was verwondering, dankbaarheid en zelfs tranen van geluk.

Enkele weken geleden plaatste Rotaryclub Dronten de oproep om mensen in gemeente Dronten te nomineren voor een kerstpakket. Omdat ze iets bijzonders hebben gedaan, omdat ze veel tegenslag hebben meegemaakt of omdat ze altijd klaar staan voor anderen. Uit alle nominaties werden er 200 geselecteerd.

Lokale sponsors

Ondertussen zocht de rotary contact met lokale sponsoren die een bijdrage wilden leveren aan de inhoud van het pakket. „En zo kon een prachtig pakket worden samengesteld met onder meer een rollade, een kerstbrood, fruitsappen, fruit, kaas, eieren, wijn en tal van andere lekkernijen”, aldus de serviceclub.

De meeste pakketten zijn door de leden van Rotaryclub Dronten bezorgd. Daarnaast bracht de ‘kerstman’ hoogstpersoonlijk pakketten bij nominaties met een bijzonder verhaal. Daarvoor had hij de beschikking over een speciale ‘verrassingsbus’.

Siebe en Jenneke Haagsma

Twee van de genomineerden waren Siebe en Jenneke Haagsma in Dronten. „Een superleuke verrassing”, aldus Jenneke die in de media over de actie had gehoord. Maar ze had er nooit bij stilgestaan dat zij verschillende nominaties op hun naam hadden staan.

„Het eerste dat er door je heen gaat is dat het pakket bij iemand anders wellicht veel beter tot zijn recht komt. Maar het is heel verrassend dat er zoveel mensen aan je denken. Super lief weer. Want we hebben de afgelopen periode geleerd hoe waardevol medeleven is. Zeker als je in een lang traject zit.”