De polikliniek van St Jansdal in Dronten.
De polikliniek van St Jansdal in Dronten. ©maartenheijenk.nl

St Jansdal bereikt akkoord met zorgverzekeraars over compensatie voor 2020

Algemeen

HARDERWIJK - Door de coronacrisis realiseert ziekenhuis St Jansdal over 2020 een veel lagere omzet dan verwacht. Om dit op te vangen is een compensatieregeling overeengekomen tussen de ziekenhuizen en de zorgverzekeraars, meldt het ziekenhuis.

„Voor de hoogte van de compensatie wordt standaard 2019 als basisjaar genomen”, schrijft St Jansdal in een persbericht, „In het voorjaar van 2019 heeft St Jansdal het ziekenhuis in Lelystad overgenomen. Daardoor is 2019 geen goed uitgangspunt voor St Jansdal.”

Intensief traject

Er is nu een oplossing voor gevonden. Arend Jan Poelarends, lid Raad van Bestuur: „Wij zijn blij met de aanvullende compensatie. Het was een intensief traject en door de inzet van partijen is het gelukt om tot aanvullende afspraken te komen”.

Het ziekenhuis zegt door de gemaakte afspraken een positief resultaat te realiseren over 2020. Poelarends ziet het als een belangrijke stap: „Het blijft een ongelukkige situatie dat we in het eerste jaar na de overname van de zorg in een groot deel van Flevoland met de coronacrisis geconfronteerd worden.”

Realitische veronderstellingen?

„Doordat de opbouw van zorg in 2020 stagneerde hebben we inmiddels bijna een jaar vertraging opgelopen. Of na de coronacrisis de veronderstellingen die bij de overname van het ziekenhuis in Lelystad op tafel lagen nog steeds realistisch zijn moet in 2021 blijken.” 

Ook voor 2021 hebben zorgverzekeraars en ziekenhuizen afspraken gemaakt: „Daarin zit ook een vangnet voor als het door afschalen van reguliere zorg toch weer tegenzit.”

Eén-op-één gesprekken.
Alleen selecte groep inwoners krijgt alsnog één-op-één gesprek over deal De Regt de regt 22 uur geleden
Bewoners gaven hun mening over de nieuwe appartementen.
OFW en aannemer sluiten samen met huurders de bouw van MFC Swifterbant af 22 uur geleden
Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 23 uur geleden