Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Drontenaren positiever over fysieke leefomgeving en vooral de buitenverlichting

Algemeen

DRONTEN - Inwoners van de gemeente Dronten zijn positiever over de fysieke kwaliteit van de leefomgeving dan in 2014. In het bijzonder zijn meer inwoners tevreden over de buitenverlichting in de woonbuurt. Die conclusie trekt het I & O Research in het rapport ‘Hoe veilig is Dronten?’

Inwoners van Dronten zijn positiever over de fysieke kwaliteit van de leefomgeving dan gemiddeld in Nederland. Ook ligt de score hoger dan in de rest van Flevoland.

81% van de inwoners vindt dat het buiten goed verlicht is. Vijf jaar geleden was dat 74%. De tevredenheid over de speelplekken van kinderen en de voorzieningen voor jongeren is ook enigszins toegenomen, evenals het onderhoud van perken, parken en plantsoenen.

Swifterbant en Biddinghuizen

De tevredenheid over de fysieke leefomgeving is in alle drie dorpen toegenomen, maar in Swifterbant het sterkst. Wel blijven de inwoners van Swifterbant minder positief dan gemiddeld in de gemeente.

„Dit komt met name doordat inwoners in deze kern minder tevreden zijn over het onderhoud van grijs (wegen, paden en pleintjes), het onderhoud van groen (perken, parken en plantsoenen) en goede voorzieningen voor jongeren dan gemiddeld in de gemeente”, schrijven de onderzoekers.

Ook inwoners van Biddinghuizen zijn minder positief dan gemiddeld in de gemeente: „Zij zijn minder tevreden over het onderhoud van groen en de buitenverlichting.”

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 3 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 3 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 4 uur geleden