Gemeentehuis Dronten
Gemeentehuis Dronten Ā©maartenheijenk.nl

Inwoners vinden dat gemeente Dronten leefbaarheid en veiligheid goed aanpakt

Gemeente

DRONTEN - ā€žDrie op de zeven inwoners zijn (zeer) tevreden over het functioneren van de gemeente op de aanpak van leefbaarheid en veiligheid. Dit aandeel is hoger dan het landelijk gemiddelde.ā€ Dat schrijft het bureau I & O Research in het rapport ā€˜Hoe veilig is Dronten?ā€™

Het rapport van het onderzoeksbureau uit Enschede is geschreven in opdracht van de gemeente Dronten. Aan de inwoners is onder andere gevraagd een oordeel te geven over het functioneren van de gemeente op het gebied van leefbaarheid en veiligheid.

Ontevreden

Zes procent van de inwoners is ontevreden of zeer ontevreden. Dit percentage is lager dan in 2014, toen een vergelijkbaar onderzoek werd gehouden. ā€žDit betekent een positieve ontwikkelingā€, aldus I & O Research, ā€žOok ligt dit percentage lager dan gemiddeld in Nederland.ā€

Inwoners van Biddinghuizen zijn vaker tevreden over het functioneren van de gemeente dan in 2014. Inwoners van Swifterbant zijn vaker ontevreden. In Dronten is het percentage vrijwel gelijk gebleven.

Aandacht

Aan de inwoners zijn drie specifieke stellingen voorgelegd. 52% van de inwoners vindt dat de gemeente aandacht heeft voor verbeteren van leefbaarheid en veiligheid. 39% meent dat de gemeente hen goed informeert over deze onderwerpen, 31% is tevreden over de manier waarop de gemeente hen betrekt bij de aanpak van leefbaarheid en veiligheid.

Al deze percentages liggen iets hoger dan vijf jaar geleden. Vooral inwoners van Biddinghuizen zijn het met deze drie stellingen vaker eens dan in 2014.