Afbeelding
PixxlTeufel

Overzicht van bedenkingen van Drontenaren tegen het corona-vaccin

Algemeen

DRONTEN - Veel inwoners van de gemeente Dronten hebben hun bedenkingen tegen het coronavaccin. Dat blijkt uit de mini-enquête van DeDrontenaar.nl . Hieronder een deel van de toelichtingen die wij binnenkregen.

Nee, ik laat mijn niet vaccineren:

  1. Alleen maar rotzooi die in me lijf gespoten wordt. En daarnaast is het te snel gekomen en zijn er belachelijk veel ernstige bijwerkingen en er is niet eens bewezen dat dit 90% werkt.
  2. Bijwerking nog vreselijk onzeker.
  3. Bulshit.
  4. Corona is ongevaarlijk. Ik heb het al gehad, stelde niet veel voor. Maar ben dus allang immuun.
  5. Er is te weinig bekend over bijwerkingen op lange termijn.
  6. Geen behoefte aan iets waar we nog geen eventuele bijwerkingen van kennen. Normaal wordt er jaren gedaan over het zoeken naar een vaccin en dit is even snel in elkaar gedraaid. Laat het kabinet eerst maar prikken dan kijken we wel hoe hun reageren.
  7. Geen behoefte aan.
  8. Geen sprake van ik laat me niet vaccineren.
  9. Geen vertrouwen in vaccin. Te veel mutaties inmiddels. Niet overtuigd dat corona gevaarlijker is dan de griep.
  10. Geen vertrouwen.
  11. Geen vertrouwen.
  12. Geen vertrouwen.
  13. Geen zicht op bijwerkingen.
  14. Heb met gezin behave mijn man corona gehad. Mijn man en vader risicogroep maar zij zijn juist net de enigen die geen klachten hebben gehad. Bijna onze hele familie heeft corona gehad. Mensen met astma ook. Amper klachten. Ik ben voor goede psycho educatie en een maatschappij welke weer gaat draaien maar dat hoeft niet via een vaccin alleen. 1 tip: zorg dat je weerstand in orde is. Dat helpt m.i. enorm de ziekte mild te dragen. Hoe vermoeider en minder weerstand. En hoe dikker (ja sorry, eigen ervaring) hoe erger je het oppikt en hoe langer de naweeën blijven.
  15. Het virus is voor een groot deel van de bevolking een milde variant, net zoals influenza altijd geweest is. Hiervoor wordt jaarlijks een griepprik gemaakt voor bijvoorbeeld type X en komt type A voorbij en worden mensen alsnog ziek. Ook covid muteert. Zelfs al ben je gevaccineerd, kan je anderen alsnog besmetten, dus wat is het nut? Daarnaast wordt er niet aangegeven wat er in zit en zijn de gevolgen op langere termijn (5-10 jaar) niet bekend. Als er dan bijwerkingen blijken te zijn, kan het niet teruggedraaid worden en kan niemand aansprakelijk gesteld worden (ook al is je lichaam dan al aangetast). Kijk naar het ‘veilige’ vaccin voor de Mexicaanse griep die toch veel ernstige bijwerkingen bleek te hebben. Ik vertrouw op mijn immuunsysteem door gezond te leven en logisch na te denken.
  16. Ik doneer hem met alle liefde aan Rutte of Hugo.
  17. Ik ga niet een cocktail in mij laten spuiten waar we eigenlijk niets aan hebben. Aangezien het nieuwe gemuteerde virus wat deze kant op komt resistent is voor het vaccin heeft het echt helemaal geen zin. Daarbij vind ik het gewoon dom als iemand het wel doet en dan gaat het niet om covid. Ze leven al jaren met Sars en daar is nu nog steeds geen vaccin voor en dan zou er nu in 1x binnen een paar maanden een vaccin zijn voor covid. Nope dat lijkt me niet en als je is goed leest naar de studie als het om bijwerkingen gaat. Dan zou ik me meer druk maken op wat je oploopt na die spuit. Er is veels te weinig getest en daarmee eigenlijk een gevaar voor de gezondheid tot er zekerheid is ga ik niks laten injecteren.
  18. Ik heb al corona gehad. En ik heb weinig vertrouwen in een vaccin wat niet voldoende en langdurig op alle bevolkingsgroepen is getest. Dit wordt weer typisch een geval van de farmaci die dit virus aangrijpt om enorme winsten te generen.
  19. Ik heb corona gehad. Er is onvoldoende onderzoek gedaan naar ex corona patiënten en het krijgen van de vaccinatie.
  20. Ik heb een auto-immuunziekte en een bloesstollingsziekte. Ik ga in overleg met de huisarts of het dan wijs is om dit vaccin te ontvangen.
  21. Ik heb geen vertrouwen in dit spul.
  22. Ik kijk het een jaar aan.
  23. Ik vertrouw het niet.
  24. Ik vind de informatie rondom het vaccin enorm slecht. Buiten dat is het geen oplossing tot ons gezamenlijk COVID probleem.
  25. Ik vind het te vroeg nog, wil eerst zien of het betrouwbaar is.
  26. Ik wacht het wel even af. Ik geloof meer in de risicogroepen vaccineren.
  27. Ik wil meer onderzoek naar de vaccinatie. Daarnaast zijn er meerdere meldingen bekend gemaakt dat er bepaalde eiwitten gebruikt zouden zijn als draagstof waar ik allergisch voor ben.
  28. Is kut.
  29. Is niet nodig.
  30. Je laat toch geen gif in je lichaam spuiten, waarvan niet eens bekend is wat er in zit en heeft niet eens een keurmerk.
  31. Kijk wel uit. Werkt toch niet.
  32. Laat eerst maar zien of je er niks van overhoud
  33. Lange termijn effecten onbekend.
  34. Liever geen polonaise aan m’n lijf.
  35. Medisch experiment. Mag niet volgens het verdrag van Neurenberg.
  36. Nep.
  37. Niet voldoende informatie over bijwerkingen!
  38. Nog niet. Te weinig informatie over lange-termijn gevolgen.
  39. Omdat het je DNA gaat aantasten. Er wordt namelijk een stukje RNA aan toegevoegd.
  40. Omdat het onbekend is wat het vaccin doet bij personen die reeds corona gehad hebben.
  41. Omdat ik denk dat de overheid niet het beste met de mens voor heeft.
  42. Omdat ik geen vaccin wil.
  43. Omdat je niet weet wat de bijwerkingen zijn over een langere periode dan 2 maanden.
  44. Omdat wij nog een kindje willen en wij het niet verstandig vinden om te vaccineren tijdens het zwanger worden/zwangerschap.
  45. Ontbreken van eerlijke data omtrent het vaccin en omtrent werkelijk aantal overlijdens die je 100% kunt toeschrijven aan Corona.
  46. Steek die gore troep maar in je ass.
  47. Te snel ontwikkeld en te weinig info over bijverschijnselen. Het vaccin is te jong om te weten wat het zal doen.
  48. Te weinig bekend over werking en gevolgen lange termijn. Plus dat ik denk dat virus zich sneller muteert dan dat wij mensen de vaccinaties wereldwijd kunnen aanpassen.
  49. Tegen de voorzienigheid van God.
  50. Vaccin is niet wetenschappelijk bewezen daadwerkelijk doeltreffend te zijn.
  51. Vertrouw de vaccinatie niet.
  52. Vertrouw het niet gezien de vorige onverwachte bijwerkingen rond het Mexicaanse griepvaccin wat destijds ook ‘veilig’ was. Daarbij blijf je na vaccinatie nog steeds besmettelijk en is het de vraag of je na 3 a 4 weken een tweede vaccinatie krijgt zodat het überhaupt wat langer en daadwerkelijk beschermt.
  53. Vertrouw het niet, te snel.
  54. Vertrouw het niet.
  55. Vertrouw het voor geen meter.
  56. Voor kanker weten ze niks te vinden en en nog veel meer ziektes maar corona binnen een jaar?
  57. Wat staat in die Coronavaccin? Niemand weet het. De regering moet het niet verplichten. De bevolking wordt als proefkonijn gebruikt om te kijken hoe die Coronavaccin werkt. Ook de PCR testen is niet volledig betrouwbaar.
  58. Weinig vertrouwen in.
  59. Wil graag afwachten wat het effect is op de lange termijn.
  60. Zwanger.

Coronapoll