Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Meeste Drontenaren zijn tevreden over hun contact met de politie

Algemeen

DRONTEN - 17% van de inwoners van de gemeente Dronten heeft in 2019 contact gehad met de politie. Dat is aanzienlijk minder dan vijf jaar geleden (29%). Zeven op de tien inwoners waren tevreden over dat contact, aldus het rapport ‘Hoe veilig is Dronten?’

Het onderzoeksbureau I & O Research uit Enschede heeft onder andere gekeken naar de tevredenheid over het functioneren van de politie. De inwoners van Dronten zijn daarover in het algemeen positiever dan vijf jaar geleden, stellen de onderzoekers.

Aangifte of melding

Als de Drontenaren contact hebben met de politie, dan gaat het in 41% van de gevallen om een aangifte of melding. 10% van de contactmomenten zijn bekeuringen of waarschuwingen.

Meestal neemt de burger het initiatief (86%). In 61% van de gevallen gaat het om een persoonlijk contact, 26% is telefonisch.

Zeven op de tien inwoners waren tevreden over hun contact met de politie. Bij degenen die ontevreden waren, leefde vooral het gevoel dat problemen niet waren opgelost.

In de buurt

De inwoners zijn volgens het rapport meer tevreden over de beschikbaarheid van de politie in de buurt ten opzichte van 2014. Wel vindt 46% van de inwoners dat ze de politie te weinig zien in de buurt (in 2014 was dat 40%), 11% zegt dat de politie niet komt als je ze roept (in 2014 was dat 19%). 31% vindt dat de politie te weinig bekeurt.

Over het functioneren van de politie in het algemeen zijn twee op de vijf inwoners tevreden. Dit aandeel is hoger dan vijf jaar geleden. Het percentage tevreden inwoners ligt in Dronten hoger dan in Flevoland en landelijk.

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 21 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 21 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 22 uur geleden