Ton van Amerongen (VVD)
Ton van Amerongen (VVD) ©maartenheijenk.nl

Gemeente Dronten schuift renovatie zwembad Biddinghuizen opnieuw voor zich uit

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - „Het is de bedoeling om vóór het einde van het jaar met een voorstel te komen.” Dat zei wethouder Ton van Amerongen vorig jaar in oktober tegen de gemeenteraad over de renovatie van openluchtzwembad De Alk in Biddinghuizen. Inmiddels heeft de gemeente het opnieuw voor zich uitgeschoven.

Er wordt al jarenlang gesproken over de toekomst van het zwembad. Dorpsbelangen Biddinghuizen heeft een plan gemaakt om het zwembad te renoveren. De gemeenteraad heeft in principe het licht op groen gezet voor de verbouwing en heeft aan de wethouder de opdracht gegeven de plannen uit te werken.

Wethouder Van Amerongen is met die opdracht aan de slag gegaan en verwachtte vorig kalenderjaar met een plan te komen. Dat blijkt niet te zijn gelukt. De gemeente meldt desgevraagd dat het nog wel enkele maanden duurt voordat de wethouder alles op een rijtje heeft: „Het wordt dit voorjaar verwacht.”

Leefbaarheid

Een probleem voor de wethouder is het geld. De gemeente Dronten had bij het Fonds Leefbaarheid van de provincie Flevoland een subsidie van 175.000 euro aangevraagd voor de renovatie van het zwembad. Dat verzoek werd afgewezen. De gemeente nam daar geen genoegen mee en stapte naar de rechter. Die besliste dat de provincie haar huiswerk over moest doen.

In opdracht van het provinciebestuur heeft daarop een ‘commissie van deskundigen’ nog eens goed naar de verdeling van het subsidiegeld gekeken. In november werd bekend dat de uitkomst hetzelfde bleef en dat er geen geld naar Biddinghuizen gaat.