Betty Bronger geeft Yolanda Mensink het vaccin.
Betty Bronger geeft Yolanda Mensink het vaccin. Elles Anne Boot

Eerste zorgverleners St Jansdal krijgen vaccinatie tegen COVID-19

Algemeen

HARDERWIJK - St Jansdal begint vandaag met het vaccineren van medewerkers ‘die in de frontlinie staan van de COVID-zorg’. De allereerste prik ging in de arm van IC-verpleegkundige Yolanda Mensink. Morgen en volgende week worden meer zorgmedewerkers ingeënt.

Op verzoek van de ziekenhuizen heeft minister Hugo de Jonge een beperkt aantal vaccins vervroegd beschikbaar gesteld voor ziekenhuis- en ambulancemedewerkers. Daarbij gaat het alleen om kritische afdelingen in moeilijk vervangbare functies. „Wij willen er namelijk alles aan doen om deze teams qua bezetting op sterkte te houden”, aldus St Jansdal.

Knuffelen

Yolanda Mensink kreeg deze middag als eerste St Jansdaller de prik van verpleegkundige Betty Bronger. Yolanda: „Ik kijk ernaar uit dat ik eindelijk mijn kinderen en kleinkinderen weer mag knuffelen!”

Leonie Boven, lid van de raad van bestuur: „Om al onze patiënten de juiste zorg te kunnen blijven geven, is het beschikbaar krijgen en op de been houden van voldoende medewerkers onze grootste uitdaging. De vaccinaties tegen COVID zijn enorm effectief en nodig om uit deze crisis te komen.”

Flevoziekenhuis

Ook het Flevoziekenhuis in Almere is gestart met het vaccineren van medewerkers. Dit ziekenhuis kreeg 300 vaccins. Michelle Noordergaaf, verpleegkundige op de COVID-afdeling, was als eerste aan de beurt. Zij kreeg het vaccin toegediend van opleidingsadviseur Gwendolyn Chrispijn.

Michelle Noordergraaf en Gwendolyn Chrispijn van het Flevoziekenhuis.
Afbeelding
GroenLinks, PvdA en ChristenUnie willen meldpunt vuurwerkoverlast in Dronten 1 uur geleden
Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' 12 uur geleden
Afbeelding
Gratis gids van bijenhoudersvereniging met tips voor bijenvriendelijke tuin 23 uur geleden