Lieke Doppenberg toont één van haar kaartjes.
Lieke Doppenberg toont één van haar kaartjes. eigen foto

Kinderen van Heartbeat4kids steken dorpsgenoten hart onder de riem

Swifterbant

SWIFTERBANT - Lieke Doppenberg heeft al heel wat kaartjes gemaakt. Haar creaties worden bezorgd bij mensen in Swifterbant die wel een hart onder de riem kunnen gebruiken.

De actie is een initiatief van Nellie Zwep en Geke van Splunter. In de Deen-supermarkt hebben ze een doos neergezet, waarin Swifterbanters kaarten kunnen doen voor dorpsgenoten. „Onze teams van Buurtdiensten helpen met verspreiden”, vertellen Nellie en Geke. De honderden kaartjes bezorgden het afgelopen jaar een glimlach bij heel wat Swifterbanters. „We vinden het erg leuk om te doen.”

Heartbeat4kids

Inmiddels hebben de kinderen en ouders van Heartbeat4kids zich bij de actie aangesloten. De musicalgroep van de gezamenlijke kerken kan door de coronamaatregelen niet verder met de voorbereidingen op de uitvoering. Nu ook de scholen dicht zijn, hebben de kinderen tijd om mee te helpen met het maken van kaartjes.

De musicalgroep kreeg gehaakte hartjes om iets moois mee te maken. Via hun appgroep laten ze aan elkaar zien wat ze maken en zo hebben ze toch contact. De kinderen vertellen dat ze hopen dat mensen elkaar snel weer mogen ontmoeten. Tot die tijd werken ze graag mee aan deze actie.

„Iedereen kan meedoen door kaartjes, tekeningen of knutselwerkjes die door de brievenbus passen in de doos te stoppen. Blijdschap verzekerd!”, aldus de initiatiefnemers. Ook adressen van mensen die een hart onder de riem kunnen gebruiken zijn welkom in de doos: „Dan komt het goed terecht.”

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 8 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 8 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 8 uur geleden