Afbeelding
Bron: CBS

Aantal overledenen in gemeente Dronten stijgt het afgelopen jaar van 297 naar 330

Algemeen

DRONTEN - Er zijn het afgelopen jaar 330 inwoners van de gemeente Dronten overleden. In 2019 waren dat er 297. Dat meldt het CBS op basis van de voorlopige sterftecijfers per week.

De cijfers zijn gebaseerd op de berichten over het aantal overledenen die het CBS ontvangt. Deze berichten bevatten geen informatie over de doodsoorzaak. Deze informatie ontvangt het CBS later via een doodsoorzakenverklaring.

COVID-19

Het betekent dat het CBS over de tweede coronagolf (week 39 tot en met week 52) nog geen cijfers heeft van het aantal mensen dat aan vastgestelde of vermoedelijke COVID-19 is overleden. Het RIVM ontvangt weliswaar dagelijks meldingen van overleden COVID-19-patiënten vanuit de GGD’s. Maar niet alle mensen met corona laten zich testen, er is geen meldingsplicht voor overlijden aan COVID-19 en de registratie duurt soms wat langer.

Wel heeft het CBS de relatieve oversterfte tijdens de tweede coronagolf op een rijtje gezet. Deze is landelijk het hoogst in Noord-Brabant en Zuid-Holland (beide rond 20,5 procent). Zij worden op de voet gevolgd door Utrecht, Overijssel en Flevoland met rond 20 procent hoger dan verwachte sterfte.

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 3 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 3 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 4 uur geleden