De overhandiging van de cheque.
De overhandiging van de cheque. eigen foto

Crossfit Dronten haalt 3.788 euro op voor voedselbank: „Schaamte is erg onwijs”

Algemeen

DRONTEN – Twee teams van zes personen van Crossfit Dronten hebben in december vierentwintig uur lang gecrossfit voor het goede doel. Daarmee hebben zij 3.788 euro opgehaald voor Voedselbank Dronten. Vrijdag werd een cheque overhandigd aan voorzitter Frits Rutgers van de voedselbank.

De voedselbank heeft het zwaar in de coronacrisis. Niet alleen valt een groot deel van de vrijwilligers uit, ook zijn er problemen met de aanvoer van voldoende voedsel. „We zijn blij dit mooie bedrag te kunnen overhandigen aan de voedselbank”, aldus Fabian Warrink van Crossfit Dronten. De grootste donateurs waren Prosu Media Producties, DCA Groep en Uhlenbeck Interim Management.

Bij de overhandiging van de donatie vroeg Frits Rutgers aandacht voor ZZP’ers en middenstanders die door de coronacrisis nauwelijks leefgeld meer hebben: „Wij willen dat zij weten dat zij in een noodsituatie, net als iedereen, ook een beroep op de voedselbank kunnen doen. Schaamte is in geval van nood niet alleen onterecht, maar ook heel erg onwijs.”