De helft van de Flevoland beweegt enkele keren per week in de openbare ruimte.
De helft van de Flevoland beweegt enkele keren per week in de openbare ruimte. FelixMittermeier

ā€˜Veiligheid op straatā€™ krijgt van Drontenaren een 8,2 bij onderzoek over sporten

Algemeen

DRONTEN - Sportservice Flevoland heeft een onderzoekje gedaan rond sporten in de openbare ruimte. ā€žIn de gemeente Dronten is de ā€˜veiligheid op straatā€™ het beste aspect (8,21). De ā€˜afwezigheid van veel verkeerā€™ heeft met een rapportcijfer van 6,99 de laagste scoreā€, is de conclusie.

De raadpleging is in heel Flevoland uitgevoerd. Per gemeente zijn iets meer dan honderd mensen geĆ«nquĆŖteerd. Over de hele provincie maakt ongeveer de helft van de mensen enkele keren per week gebruik van de openbare ruimte om te sporten en te bewegen. 21% doet dit dagelijks.

Hoger dan Flevoland

Sportservice heeft de deelnemers aan de enquĆŖte gevraagd naar een rapportcijfer voor acht aspecten die betrekking hebben op de openbare ruimte in hun woonplaats. Dronten krijgt vrijwel overal een hoger cijfer dan de rest van Flevoland.

Het verschil bij ā€˜veiligheid op straatā€™ is het grootst: 8,21 in Dronten, 7,5 in Flevoland. Ook ā€˜de goed onderhouden openbare ruimteā€™ en ā€˜de aanwezigheid van goede verlichtingā€™ zijn aspecten die in Dronten hoog scoren. ā€žEen opvallend afwijkend punt in negatieve zin ten opzichte van het Flevolands gemiddelde is niet te vindenā€, aldus het rapport.

Afbeelding
UWV: "Grote vraag naar automonteurs in "Flevoland 4 uur geleden
Tulpenloop
Agenda zaterdag: Tulpenloop, Aldi, badminton, voetbal, Spinvis, Maris Sonores 5 uur geleden
Afbeelding
GroenLinks, PvdA en ChristenUnie willen meldpunt vuurwerkoverlast in Dronten 5 uur geleden