Minister Hugo de Jonge
Minister Hugo de Jonge Martijn Beekman

Minister Hugo de Jonge maakt bekend dat er in Dronten ‘grootschalig’ getest wordt

Algemeen

DEN HAAG - Minister Hugo de Jonge heeft vanavond bekendgemaakt dat er in Dronten grootschalig getest gaat worden op COVID-19. Op verzoek van het ministerie van VWS start de gemeente Dronten samen met GGD Flevoland een proef.

De gemeente Dronten wordt één van de pilotgemeenten. „Door gericht zo snel mogelijk, zoveel mogelijk besmettingen op te sporen kan opvlamming van het virus worden tegengegaan”, schrijft de gemeente in een toelichting.

Zes weken

Inwoners krijgen zes weken de mogelijkheid om zich laagdrempelig te laten testen, met en zonder coronagerelateerde klachten. Testen ze positief op het virus, dan krijgen ze ondersteuning om de quarantaineperiode goed vol te kunnen houden.

Burgemeester Jean Paul Gebben: „Vanuit de gemeente Dronten willen we heel graag een bijdrage leveren aan het eronder krijgen van het virus. Met wat we leren uit deze pilot, kunnen we landelijk het verschil maken in het indammen van het virus.”

Verwachten er veel van

Cees Verdam, directeur publieke gezondheid GGD Flevoland: „Deze pilot biedt onze GGD een mooie kans om op een grootschalige wijze de aanpak van corona verder te verbeteren. We verwachten er met z’n allen veel van te leren.”

Inwoners die onderdeel gaan uitmaken van de pilot ontvangen een uitnodiging per post om mee te doen. De gemeente Dronten start begin februari een campagne ter ondersteuning van de pilot.

Grootschalig testen

.