Ook in het verleden werd er regelmatig een pontje ingezet.
Ook in het verleden werd er regelmatig een pontje ingezet. ©maartenheijenk.nl (archieffoto)

Opnieuw negen weken lang oponthoud door werkzaamheden aan de Elburgerbrug

Algemeen

DRONTEN - Er wordt binnenkort weer gewerkt aan de Elburgerbrug. Van 22 februari tot 24 april is er slechts één rijstrook beschikbaar. Bovendien gaat de brug in de maand april twee hele weekeinden dicht.

Na alle problemen met het wegdek wordt de komende periode het bedieningssysteem vervangen. Alle provinciale beweegbare bruggen en sluizen worden sinds 2014 bediend vanuit het provinciehuis in Lelystad. De provincie is bezig om overal hetzelfde systeem in te bouwen.

Twee weekeinden

De provincie Flevoland stelt dat de brug tijdens de werkzaamheden grotendeels beschikbaar blijft voor het verkeer. Alleen in de beide weekeinden in april moet het autoverkeer omrijden. Voor fietsers, bromfietsers en voetgangers vaart er dan een pontje.

Op 9, 10 en 11 februari (19 uur) houdt de provincie online informatiebijeenkomsten. Dan wordt er een toelichting gegeven op de werkzaamheden en de omleidingsroutes en worden er vragen beantwoord.

Elburgerbrug

Update

Vrijdag 15 januari, 14:10 uur:

De provincie Flevoland laat weten dat de planning veranderd is en dat er slechts één informatieavond wordt gehouden: op woensdag 10 februari.